Clicky

KSC Blankenberge 3 - 3 KSV Rumbeke

Wedstrijd PU21 op zaterdag 23 september 2023 om 15:00

Verslag wedstrijd

We begonnen de wedstrijd met opschudding en een onverwachte detail. In Blankenberge blijken de wedstrijdtruitjes nog in Rumbeke te staan. Dank aan onze chauffeur die voor de uitgerekende tijdsbesteding een perfecte oplossing kon realiseren met in vallende chauffeur vanuit Rumbeke. Top team work om tot een goed resultaat te komen. Dank u wel aan beide chauffeurs.

Vanaf de start van de wedstrijd was iedereen perfect op tempo en werd er veel druk gehouden op de tegenstander en duwden we hen steeds op hun eigen helft. Toen Blankenberge toch doorbrak was er onze goalie Matteo om met vertrouwen de bal op te pikken en maakte hij enkele vlotte vlakke reddingen via de grond. Op minuut 40 konden wij uiteindelijk vanuit onze verdediging en door ons aanhoudend drukend offensief toch door hun verdediging breken en werkte Emiel L. af in doel. De verheugde voorstand van 0-1 kon genoteerd worden. In een terugkerende aanval werd er een gat gelaten op onze rechterflank en kon de tegenpartij ervan profiteren om door te zetten en zo onze goalie in de fout brengen en werd het 1-1, bij de ruststand.

Allert uit de kleedkamer gekomen, met enkele tactische wissels en verschuivingen, werd er reeds binnen het eerste kwartier een mooie actie opgezet vanuit de verdediging. Jasper krijgt de bal ingespeeld en weet zich een dueleerende doorbraak te creëeren en kan vanaan de achterlijn de bal voor doel brengen op inlopende Raf, die perfect afwerkt. 1-2. We blijven in een evenwichtige wedstrijd toch eerder de bal te veroveren en kunnen na 30 minuten Jasper in de spits aanspelen, die de verdediging en de goalie op het verkeerde been zet. Iedereen keek ernaar, maar niemand zag dat Jasper de bal met zijn linker in de kleine hoek tussen paal en keeper tegen de netten trapte. Supporters met het idee dat de bal in het zijnet was gegaan, vergaten te juichen voor onze 1-3 voorsprong. Zelfs de scheidsrechter begreep de stilte van onze supporters niet.

Het einde van de wedstrijd naderd en de vatjes geraken leeg van ons hard werkend middenveld, verdediging en flanken waardoor we even terugzaken en in de laatste minuten op een inworp kon onze goalie Matteo de redding brengen door de bal over doel te tikken. Op de tegen krijgende hoekschop konden we in eerste instantie de bal nog weg koppen, maar werd hij door de 2de lijn opgevangen van Blankenberge die de bal in de rechter bovenhoek draaide. Nog geen 2 minuten later krijgen we in minuut 90 van de wedstrijd opnieuw een hoekschop tegen en laat het toch niet waar zijn, op dezelfde manier krijgen we een 3de doelpunt te slikken die keihard over de grond de hoek binnen gaat. Na de opzet fluit de scheidsrechter onmiddellijk af op een 3-3 eindstand.

We zagen als supporter een gegroeid team voetballen. We kijken alvast uit naar de volgende wedstrijden. Blijf verderwerken jongens en verzorg de kleine kwaaltjes zodat jullie sterker terugkeren!